Vas Imre

Budapest VIII.kerületBaross u. 19.6. választókerület
2014 May. 16 12:24

Ott kell lennünk május 25-én is!

Választási gyűlés helyszíne volt május 14-én a Polgárok Háza, ahol dr. Vas Imre, a főváros 6-os számú egyéni választókerületének parlamenti képviselője és dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere vendégeként dr. Kovács Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára tartott előadást.

Ott kell lennünk május 25-én is!


Az első szó a köszöneté volt: dr. Vas Imre megköszönte elsősorban a választóknak, hogy áprilisi 6-án újabb négy évre felhatalmazták a Fidesz-KDNP-t a folytatásra, illetve megköszönte az önkénteseknek a segítséget. Elmondta, hogy május 25-én 21 főt küldhet Magyarország az Európa Parlamentbe, amely szám bár nem tűnik soknak, akár a mérleg nyelve is lehet az EU jobb és baloldali pártjainak vetélkedésében.

Ott kell lennünk május 25-én is!


Dr. Kovács Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára beszéde elején egy rövid filmet láthattunk, amely az áprilisi választásra volt visszatekintés. Az államtitkár elmondta, jó érzés volt látni az arcokat, újra átélni a választás, a Békemenet hangulatát.

Beszéde elején említette, hogy „szuper év” vár ránk, választásokkal, és Orbán Viktor szavaival élve reméli, hogy három a magyar igazság, és most, május végén jön a második.

Ott kell lennünk május 25-én is!


- Április 6-án üzentünk mindazoknak, aki támadták és támadják az országot, határon innen és túl – mondta el az államtitkár. Ezt követően röviden ismertette az elmúlt négy év eredményeit. Négy éve a Fidesz-KDNP  üres államkasszával, 7 százalékos államháztartási hiánnyal egy lezüllesztett országot örökölt a baloldaltól. Közel állt hozzá az ország, hogy annak a majdnem tucatnyi európai ország sorsára jusson, akik csak az IMF hitelével, kemény megszorításokkal maradtak a talpukon, miközben a nyugdíjak, a közszolgálati fizetések olykor 20-25 százalékos csökkentésére kényszerültek.  Ilyen ország például Görögország, Spanyolország, Románia.

- Ehhez képest a Fidesz-KDNP elmúlt négy éve alatt 50 év után először stagnáltak az árak, növekedett a nyugdíjak vásárlóereje, megszületett a pedagógus életpályamodell, és csökkentek a rezsik – sorolta az eredményeket.

Ott kell lennünk május 25-én is!


Természetesen az elmúlt négy év nem volt sétagalopp. A bukott baloldal az elmúlt négy évben mást sem tett, csak tagadott. Tagadta a kormány eredményeit és saját kudarcait egyaránt. Mást sem tett, csak Brüsszelbe rohangált, mozgósította médiatámogatóit, és megpróbálta besározni az alaptörvényt, a  médiatörvényt, az egyházi törvényt, mindent, ami az ország rendbetételét szolgálta.

Kovács államtitkár és dr. Vas Imre itt érdekességként tette hozzá, a Demokratikus Koalíció erősen kritizálta a győzteskompenzációt. Pedig ha ez nincs, ma a Parlamentben a Fidesz-KDNP-nek öttel több mandátuma van.

- Sokan támadták a kormányt, egyszerűen azért, mert mindent elkövetett, hogy megakadályozza az ország kizsigerelését, azt, hogy folytatódjon a pénz kivitele az országból. – mondta dr. Kovács Zoltán. - Természetesen a baloldal riogatásából semmi nem vált valóra, a multik, a bankok nem vonultak ki az országból, a szabadság sem csorbult.

Kovács államtitkár hozzátette, az nem lehet, hogy nálunk drágább a telefonálás, mint a jóval magasabb bérekkel rendelkező Németországban, hogy számos dolog drágább nálunk, mint a jómódúbb nyugati államokban, és a kormány mindent meg fog tenni ennek az állapotnak a megszüntetéséért.

A telt házas rendezvény ezt követően a közönség soraiból érkezett kérdések megválaszolásával zárult. Számos kérdés érkezett a közmunkaprogrammal és a cigányság életkörülményeinek javításával kapcsolatosan, beilleszkedésükkel a többségi társadalomba. A rendezvényen két jeles józsefvárosi személy is felszólalt: Raduly József fővárosi képviselő és Kathy-Horváth Lajos hegedűművész köszönte meg a kormánynak a cigányság érdekében tett eddigi erőfeszítéseit, és azt az együttműködő segítő szándékot, amelyet eddig csak a Fidesz-KDNP képviselői részéről tapasztalhattak meg.

- Annak a munkának a sikere, ami előttünk áll, csak úgy biztosítható, ha május 25-én megfelelő eredmény születik – mondta el a rendezvény zárásaként dr. Kovács Zoltán. A Fidesz-KDNP listája nemzeti lista, erre szavazva érhetjük csak el, hogy az ország kivívja Brüsszel és a világ tiszteletét.

Vas Imre

Budapest VIII.kerület, Baross u. 19.
eseménynaptár